Domarkritiken

Jag tycker att det faktiskt få vara nog med den kritik som riktas mot vissa domare i den svenska domarkåren i ishockey. I samtliga matcher som har spelats nu i slutspelet, och även i kvalserien, blir huvuddomare överösta med klander från spelarna ur de förlorande ishockeylagen såväl som tränare och interna sponsorer.

Idag uttalade sig Per Ledin (HV71) såhär på frågan "vad tycker du om domarnivån"?
– Den är riktigt dålig. Man får 2+2 för utan att röra honom. Den finns egentligen inget mer att säga. Jag stannar ju upp för att inte röra honom!

Tidigare idag kunde vi i sportbladet läsa Mikael Fahlander, Örebro hockeys storsponsor, uttalande om ytterligare en elitseriedomare. "Domaren i denna match vill alltid vara i centrum och han är den största idioten som någonsin beträtt en is. Han är ett hån mot hela sporten"

Detta är bara ett utdrag ur all galla som spys.


Den här kritiken bottnar i att spelare och ledare är värdelösa förlorare och inser att de inte har någon annan att skylla på för sitt dåliga spel än sig själva. Då riktas istället kritiken mot domarna. Alla har rätt att uttrycka sig i tal och skrift så länge man inte kränker någon eller något! Så lyder den svenska tryckfrihetsförordningen. Det är dags att passa tungan nu, för det börjar närma sig en anmälan!Kommentarer
Postat av: din idol

Hej!

Som ledare, spelare eller företrädare för en klubb bör man tänka på att föregå med gott exempel inför alla barn och ungdomar som ser upp till sina lag och idoler. Publiken ska bua, heja, sjunga och klappa händerna....så skapas stämning och idrotten visar alla sitt bästa ansikte!! Ps. Domaren har alltid rätt!

2011-03-15 @ 23:42:13
Postat av: The One and Only

Jag känner Per Ledin - han har aldrig fel.....Bortsett från det, håller jag med föregående kommentator.

2011-03-16 @ 17:22:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0